Συνεντεύξεις

Συνεντεύξεις

  • Γράφτηκε από τον/την Koyinta Art
  • Εμφανίσεις: 34

Δημήτρης Τρανός Ο κινηματογράφος είναι μια μορφή ιεροτελεστίας

Περισσότερα: Δημήτρης Τρανός  Ο κινηματογράφος είναι μια μορφή ιεροτελεστίαςΤο ενδιαφέρον μου και η επιθυμία να ασχοληθώ με τον κινηματογράφο ξεκίνησε από την εφηβική ηλικία, όταν και ένιωσα την ανάγκη να διηγηθώ ιστορίες μυθοπλασίας μέσω της αμεσότητας που χαρακτηρίζει την κινούμενη εικόνα. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, ο κινηματογράφος ήταν και είναι η αγαπημένη μου μορφή ψυχαγωγίας.

Περισσότερα: Δημήτρης Τρανός Ο κινηματογράφος είναι μια μορφή ιεροτελεστίας

  • Γράφτηκε από τον/την Koyinta Art
  • Εμφανίσεις: 332

Δήμητρα Μιχαηλίδου Το θέατρο είναι μυσταγωγία

Περισσότερα: Δήμητρα Μιχαηλίδου  Το θέατρο είναι μυσταγωγίαΤο θέατρο είναι μυσταγωγία, ζωή, χαρά, φως, ένα ατέλειωτο ταξίδι στον εσώτερο εαυτό σου. Ένας ασίγαστος έρωτας που  όσο περνάει ο καιρός, γίνεται όλο και πιο δυνατός. Σου ζητάει τα πάντα και σου τα επιστρέφει όλα πολλαπλάσια. Μια αχτίδα φωτός μέσα στην σχεδόν καταθλιπτική αυτήν περίοδο που διανύουμε. Οι ήχοι της σκηνής, το καρδιοχτύπι, η αδρεναλίνη, το συναίσθημα, η αγάπη που σε πλημμυρίζει, είναι όλα μεγεθυμένα και τα ζεις στον απόλυτο βαθμό.

Περισσότερα: Δήμητρα Μιχαηλίδου Το θέατρο είναι μυσταγωγία

  • Γράφτηκε από τον/την Koyinta Art
  • Εμφανίσεις: 328

Τάσος Μακρογιαννόπουλος Μουσικός

Περισσότερα: Τάσος Μακρογιαννόπουλος ΜουσικόςTί ήταν αυτό που σας ώθησε να ασχοληθείτε με τον κόσμο της μουσικής .Μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον υπερβολικά ήσυχο και τακτοποιημένο, όπως το θυμάμαι τώρα. Σε ένα χωριό, τα Άβδηρα Ξάνθης, δίπλα στην εκκλησία, όπου ο πατέρας μου λειτουργούσε ως ιερέας. Υπήρχαν ήχοι ολόγυρα, από τα πουλιά στα δέντρα, από τους ύμνους των ακολουθιών που άκουγες και μέσα από το σπίτι ακόμη, από το ραδιόφωνο της κουζίνας, όπου η μητέρα άκουγε δεύτερο πρόγραμμα.Θεωρώ πως γρήγορα κατάλαβα πως η μουσική ήταν το μέσον για να αντέξω και να υπάρξω αληθινά. Ήταν η μουσική που κάλυπτε τις ώρες της ησυχίας στο σπίτι, καθώς από τα δέκα μου χρόνια κι έχοντας πολύ μεγαλύτερα σε ηλικία αδέλφια μεγάλωνα σαν μοναχογιός.Όλα αυτά, βέβαια, συνέβαιναν σε συνδυασμό με τη δυνατότητα που είχα να παρακολουθήσω μαθήματα μουσικής χάρη στη Ν.Ε.Λ.Ε. (Νομαρχιακή Επιτροπή Λαϊκής Επιμόρφωσης), μέσω της οποίας δάσκαλοι μουσικής έρχονταν μια φορά τη βδομάδα να διδάξουν στα παιδιά του χωριού.

Περισσότερα: Τάσος Μακρογιαννόπουλος Μουσικός

  • Γράφτηκε από τον/την filmmaker
  • Εμφανίσεις: 879

Συνέντευξη του Χρήστου Καρακάση στην Γεωργία Κωστακοπούλου

Περισσότερα: Συνέντευξη του Χρήστου Καρακάση στην Γεωργία Κωστακοπούλου«Σε μια εποχή κρίσης σε πολλαπλά επίπεδα, είναι εύκολο όλοι να κάνουμε κριτική. Εμείς κάναμε αυτήν την ταινία για να συναντήσουμε όλους τους Ελληνες ανά τον κόσμο και να τους δώσουμε ένα ζεστό χέρι κατανόησης και επάρκειας.Δεν αρκεί ο χώρος.

Περισσότερα: Συνέντευξη του Χρήστου Καρακάση στην Γεωργία Κωστακοπούλου

FaLang translation system by Faboba