• Εμφανίσεις: 1801

Λαμπερή Πρεμιέρα για το ταξίδι πνοής

Γιώργος Μεσσάλας Βασιλική Κάππα Βασίλης Βαφέας Χρήστος Ν. Καρακάσης
Γιώργος Μεσσάλας Βασιλική Κάππα Βασίλης Βαφέας Χρήστος Ν. Καρακάσης
Λαμπερή πρεμιέρα για το κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ Ταξίδι πνοής Γιώργος Μεσσάλας , του σκηνοθέτη Χρήστου Ν. Καρακάση σε οργάνωση παραγωγής και μουσική Βασιλικής Κάππα  . Η προβολή ξεκίνησε με τον  σκηνοθέτη Βασίλη Βαφέα που προλόγισε την ταινία και θυμήθηκε μικρά όμορφα περιστατικά από την πολύχρονη καριέρα του Γιώργου Μεσσάλα ,ενώ έδωσε συγχαρητήρια στην ομάδα της ταινίας.

Άνθρωποι του θεάτρου του κινηματογράφου, προσωπικότητες της ελληνικής κοινωνικής ζωής ,αλλά και κοινό της Αθήνας παρακολούθησαν την πρεμιέρα της ταινίας. Σε όλη την διάρκεια της προβολής χειροκροτούσαν ενώ ο ΓιώργοςΜεσσάλας συγκινημένος και ευτυχισμένος για την επιτυχία ευχαρίστησε όλους τους θεατές. Ακολούθησε γιορταστικό πάρτυ στοφουαγιέ του κινηματογράφου STUDIO NEW STAR ART CINEMA. Η μικρή γιορτή στο φουαγιέ του κινηματογράφου κράτησε μέχριτις πρώτες πρωινές ώρες.

Φουαγιέ του Κινηματογράφου
Φουαγιέ του Κινηματογράφου
 
Μεσσάλας Βασιλική Κάππα Σπύρος Μπιμπίλας Χρήστος Ν
Μεσσάλας Βασιλική Κάππα Σπύρος Μπιμπίλας Χρήστος Ν

 

Διήγηση του σκηνοθέτη Χρήστου Ν. Καρακάση πώς γεννήθηκε η ταινία

Βρεθήκαμε στο κέντρο της Αθήνας, εκεί που συνήθιζε να πίνει τον καφέ του όπως και εμείς (Χρήστος Ν. Καρακάσης, σκηνοθέτης και Βασιλική Κάππα, διεύθυνση Παραγωγής).Γνωριστήκαμε και ξεκινήσαμε να έχουμε μια φιλική και καλλιτεχνική αναζήτηση. Διηγήσεις, ιστορίες από την εποχή του Εθνικού Θεάτρου με τον Μινωτή και τον Σολομό. Αναφορές στην Αλκυονίδα που στέγασε τα προσωπικά του θεατρικά όνειρα από το 1992 μέχρι και το 2012. Μέσα από τη φιλική και δημιουργική μας διάθεση έξεκίνησε η ιδέα να φτιάξουμε ένα ντοκιμαντέρ. Τα κοντινά πλάνα και τα μακρινά εξυπηρετούν το σενάριο που είχα πάντα στο μυαλό μου. Μία ανθρωποκεντρική προσέγγιση σε φυσικούς χώρους ,με την σκέψη να απελευθερωθεί η έννοια κινηματογράφηση . Στα γυρίσματα η κάμερα έγραφε ελεύθερα, και μέσα από πολλές ώρες έβγαιναν τα καλύτερα μικρά μας διαμάντια. Η πιο ελεύθερη φόρμα δημιουργεί συνδετικές σχέσεις με τη μορφή, δίχως η αφήγηση να είναι καταγραφή ή περιγραφή αλλά καταλύτης και δημιουργική αναπαράσταση. Είμαστε παρόντες, δίχως να παραβιάζουμε τον χώρο της αναγκαίας ζωτικής απόστασης.

Το κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ θα προβάλλεται στον κινηματογράφο STUDIO NEW STAR ART CINEMA Σπάρτης και Σταυρόπουλου 22  πλ. Αμερικής  Τηλ.: 2108640054

 

Χρήστος Φασόης Βασιλική Κάππα Χάρης Παπαδόπουλος Πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών Χρήστος Ν. Καρακάσης
Χρήστος Φασόης Βασιλική Κάππα Χάρης Παπαδόπουλος Πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών Χρήστος Ν. Καρακάσης

 

                              

 

Οργάνωση παραγωγής  Βασιλική Κάππα
Σενάριο –σκηνοθεσία-  Φωτογραφία Χρήστος Ν. Καρακάσης
Φωτογραφία –Συμπληρωματικές λήψεις Ορέστης Δούρβας Ορφέας Δούρβας
Μουσική Σύνθεση -  Κείμενα -Ερμηνεία  Βασιλική Κάππα
Βοηθοί Παραγωγής  Μαρία Κάππα,  Νίκος Ψαλτάκης  
Παραγωγή Κινηματογραφική Εταιρεία Κουίντα
Συνεργάτης-Συμπαραγωγός-Διανομή: Εταιρεία Tickets Tickets
Διάρκεια 90 λεπτά form DCP έγχρωμο
Κινηματογραφική Διανομή  NEW STAR ART CINEMA

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
FaLang translation system by Faboba