Βίντεο

Βιντεοθήκη

  • Γράφτηκε από τον/την filmmaker
  • Εμφανίσεις: 2567

Η γέννηση μιας ιδέας στα Γυρίσματα

Περισσότερα: Η γέννηση μιας ιδέας  στα ΓυρίσματαΠου χωράει η τέχνη μέσα σε μέρες τόσο ασφυκτικά γεμάτες; Που να βρει το χώρο και το χρόνο κάποιος που είναι καλλιτέχνης. Το χώρο και τον τρόπο να υπάρξει ανάμεσα σε μέρες τόσο ασφυκτικά γεμάτες. Να ανακαλύψει τις παύσεις τους, τα μικρά ανεπαίσθητα μεσοδιαστήματα που μένουνε άδεια κι από κει να γλιστρήσει βιαστικά πιάνοντας κι αυτός λίγο χώρο. Πως να δυναμώσει ώστε να αρχίσει να μαγνητίζει τη μέρα, να διαστρέφει το χρόνο, να αναποδογυρίζει το χώρο να τον γεννάει από την αρχή.
 
Οργάνωση Παραγωγής Βασιλική Κάππα
Εμφανίζονται η Σοφία Μπιλιάτη και η Δανάη Χριστοπούλου
Τραγούδι και Κείμενα Η Βασιλική Κάππα
Μουσική Σύνθεση Ο Βαγγέλης Μπουλουχτσής
Σενάριο Σκηνοθεσία Χρήστος Ν. Καρακάσης
Παραγωγή Κινηματογραφική Εταιρεία ΚΟΥΙΝΤΑ

Περισσότερα: Η γέννηση μιας ιδέας στα Γυρίσματα

  • Γράφτηκε από τον/την filmmaker
  • Εμφανίσεις: 3034

Αντηχήσεις dark cities Βαγγέλης Μπουλουχτσής

Ο Βαγγέλης Μπουλουχτσής παρουσιάζει ambient αυτοσχεδιασμούς και ρυθμοτοπία με σόλο μπάσο. Δίνοντας έμφαση στην μεγάλη ποικιλία ηχοχρωμάτων που παρέχει το μπάσο και έχοντας σαν άξονα τον αυτοσχεδιασμό, O μουσικός συνθέτει επί τόπου έναν ηχοποιητικό κόσμο, καθώς αλληλεπιδρά με ένα πλέγμα αντηχήσεων παραγόμενων ηλεκτρονικά από το γνωστό σε όλους μας echo (ηχώ).

Περισσότερα: Αντηχήσεις dark cities Βαγγέλης Μπουλουχτσής

  • Γράφτηκε από τον/την filmmaker
  • Εμφανίσεις: 3286

Η δε γυνή να φοβείται τον άνδρα Του Γιώργου Τζαβέλα

Το έργο πρωτοανέβηκε το 1959 στο θέατρο «Αθηνών» από τον θίασο του Βασίλη Λογοθετίδη. Θέμα του είναι η δικτατορία του άντρα στην αστεφάνωτη φίλη του και η δικτατορία της γυναίκας όταν τελικά τον πείθει να την παντρευτεί. Πρόκειται για μια ηθογραφία με έντονες κωμικοτραγικές καταστάσεις που μεταφέρθηκε με μεγάλη επιτυχία στον κινηματογράφο (1965) από τον Γιώργο Τζαβέλλα (σενάριο & σκηνοθεσία) και έκανε δημοφιλέστατους τους βασικούς χαρακτήρες του έργου: τον Αντωνάκη και την Ελενίτσα, την κουμπαρομπεμπέκα κ.α.

Περισσότερα: Η δε γυνή να φοβείται τον άνδρα Του Γιώργου Τζαβέλα

  • Γράφτηκε από τον/την filmmaker
  • Εμφανίσεις: 2953

let us flee then to the beloved fatherland

Part from Documentary a bout Zagori.Here, the initiated can listen to distant voices and contemplate forgotten images. The mountainsides, with their sharp vertical massifs, surround the landscape tightly, like there is no way out… The aquatic roads however split the mountainous castles and the incessant rhythm of the water satisfies man’s sense of escape…

Περισσότερα: let us flee then to the beloved fatherland

FaLang translation system by Faboba