• Εμφανίσεις: 1669

Μία πολύ όμορφη προβολή για το ταξίδι πνοής

Χρήστος Καρακάσης Γιώργος Μεσσάλας Βασιλική Κάππα
Χρήστος Καρακάσης Γιώργος Μεσσάλας Βασιλική Κάππα
Με πολύ μεγάλη επιτυχία προβλήθηκε το κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ Ταξίδι Πνοής στον φιλόξενο χώρο του κινηματογράφου Λάμπρος Κωνσταντάρας .Ήταν μία ξεχωριστή συναισθηματικής αξίας, μέρα για το δημιουργικό ντοκιμαντέρ που ξετυλίγει τη σπουδαία καλλιτεχνική διαδρομή του σκηνοθέτη και ηθοποιού Γιώργου Μεσσάλα μια και το Αιγάλεω αποτελεί την γενέτειρα πόλη του γνωστού θεατρανθρώπου Πολλοί Καλλιτέχνες ,πρόσωπα της κοινωνικής ζωής , και κοινό, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το «Ταξίδι Πνοής», ένα έργο με ανθρωποκεντρική προσέγγιση για το θέατρο και τους λειτουργούς του.
Η δημιουργική κατάθεση του σκηνοθέτη Χρήστου Ν. Καρακάση συνθέτει μια ταινία που ξεφεύγει από τα συνήθη πορτραίτα και εμβαθύνει στον εσωτερικό κόσμο της τέχνης. Η ταινία πλαισιωμένη από κείμενα και μουσική σένσουαλ όπερας, σε σύνθεση και ερμηνεία Βασιλικής Κάππα, κορυφώνει τη συναισθηματική ένταση αποκαλύπτοντας καρέ καρέ τη ζωή
Γεμάτη η Αίθουσα
Γεμάτη η Αίθουσα
και τον ψυχισμό του πρωταγωνιστή. Την ταινία πλαισιώνουν αριστοτεχνικά οι αφηγήσεις ανθρώπων που έζησαν από κοντά τη διαδρομή του καλλιτέχνη.
Πάρης Αμοργινός Ντένη Θεμελή Γιώργος Μεσσάλας
Πάρης Αμοργινός Ντένη Θεμελή Γιώργος Μεσσάλας
Η κινηματογράφηση διήρκησε ενάμισι χρόνο ολοκληρώνοντας αβίαστα τη σεναριακή φόρμα και αφήνοντας τις ιδέες και τους συσχετισμούς να ωριμάσουν προκειμένου να αποτυπωθεί στην οθόνη η βαθύτερη εσάνς της σκηνοθετικής πρόθεσης και να συνδυαστεί με τα πολύτιμα στιγμιότυπα του ψηφιοποιημένου υλικού από παραστάσεις του παρελθόντος, που αποτελούν από μόνα τους ένα ιστορικό αρχείο ανεκτίμητου πλούτου για το ελληνικό θέατρο, με ένα καταιγιστικό μοντάζ να καθηλώνει τον θεατή για ενενήντα λεπτά.
Οργάνωση παραγωγής Βασιλική Κάππα
Σενάριο –σκηνοθεσία- Φωτογραφία Χρήστος Ν. Καρακάσης
Φωτογραφία –Συμπληρωματικές λήψεις Ορέστης Δούρβας Ορφέας Δούρβας
Μουσική Σύνθεση - Κείμενα - Ερμηνεία Βασιλική Κάππα
Βοηθοί Παραγωγής Μαρία Κάππα, Νίκος Ψαλτάκης
Παραγωγή Κινηματογραφική Εταιρεία Κουίντα
Γιώργος Μεσσάλας Ντένη Θεμελή Βασιλική Κάππα
Γιώργος Μεσσάλας Ντένη Θεμελή Βασιλική Κάππα
Συνεργάτης-Συμπαραγωγός-Διανομή: Εταιρεία Tickets Tickets
Διάρκεια 90 λεπτά form DCP έγχρωμο
Φωτογραφίες Εκδήλωσης Σάββας Αβραμίδης
Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
FaLang translation system by Faboba